Rijk van Nijmegen

Eindelijk ook glasvezel in Beek, Ooij, Leuth en Kekerdom

Aanleg van de glasvezelkabel
Aanleg van de glasvezelkabel © Delta Netwerk
BERG EN DAL - Wanneer tenminste 20% van de inwoners van de kernen Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij ja zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en tevens voor 15 februari een abonnement aansluit bij één van de telecomaanbieders, dan komt er eindelijk ook in deze dorpen glasvezel.
De dorpen in de voormalige gemeente Groesbeek, Millingen aan de Rijn en de buitengebieden beschikken al langer over een glasvezelnetwerk, de vier genoemde dorpen zijn nog altijd afhankelijk van andere, minder snelle, verbindingen.

Wethouder Ria Barber

“Snel en stabiel internet wordt steeds belangrijker voor de leefbaarheid, bedrijvigheid en voor toerisme. Daarom vinden wij als gemeente dat iedereen over een snelle internetverbinding moet kunnen beschikken” zegt wethouder Ria Barber van gemeente Berg en Dal. Wij zijn blij dat glasvezel ook bereikbaar wordt voor de inwoners en ondernemers van Beek, Kekerdom, Leuth en Ooij.”

Informatieavonden in Leuth en Beek

Netbeheerder Delta organiseert informatieavonden om inwoners te informeren over de aanleg van glasvezel, de voordelen, voorwaarden, kosten en de planning. Inwoners zijn welkom op donderdag 8 december in De Vriendenkring in Leuth en op maandag 12 december in het Kulturhus in Beek. Beide avonden beginnen om 19.00.u. Op maandag 19 december is er vanaf 19.30.u. een online informatieavond.

Glasvezel Informatiepunt

Wethouder Ria Barber opent vrijdag 25 november. om 12.00.u. op feestelijke wijze het Glasvezel Informatiepunt in het Kulturhus in Beek.  Hier kunnen inwoners terecht met vragen over glasvezel of voor hulp bij het afsluiten van een abonnement. Het Glasvezel Informatiepunt is geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00.u. en op zaterdag van 10.00 tot 17.00.u

Glasvezel: hoe werkt het?

Glasvezel is vezel van glas die zo dun is als haar. Met deze vezel deel je data met de snelheid van het licht. Deze techniek bestaat al meer dan 50 jaar. In de jaren ‘60 ontwikkelde Charles Kao een techniek waarmee hij licht transporteerde door dunne vezels van glas. Hij voegde lasers toe aan zijn technologie en realiseerde zo een supersnelle oplossing voor datatransport. Vandaag de dag gebruiken we deze techniek voor ons dagelijkse internet in een groot deel van Nederland .
Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne op deltanetwerk.nl.