Het belangrijkste nieuws van vandaag

Het belangrijkste nieuws van vandaag
Het belangrijkste nieuws van vandaag
REGIO - Bewoners praten mee over de toekomst van Zetten, Wijchen heeft een nieuwe burgemeester en de eerste kerstmarkten gaan weer van start.

Zetten aan zet

Inwoners van Zetten mogen meepraten over de toekomst van het dorp. Hiervoor vond donderdag een informatieavond plaats op het Hendrik Pierson College, onder de naam Zetten Aan Zet. Zo’n 180 belangstellenden kregen informatie vanuit de verbindingsgroep Zicht Op Zetten over diverse onderwerpen. Die onderwerpen waren Werken en Wonen, Het Dorpshart, Voorzieningencentrum De Wanmolen en winkeliersvereniging WiZet. De nabije toekomst is voor deze onderwerpen al deels geschetst, maar de verbindingsgroep is zeker nog nieuwsgierig naar de mening van de inwoners. > Lees verder.

Nieuwe burgemeester voor Wijchen

Vrijdagmiddag is Renske Helmer-Englebert officieel geïnstalleerd als burgemeester van Wijchen. Ze volgt hiermee Marijke van Beek op, die afgelopen woensdag afscheid nam. De Wijchense raad is ervan overtuigd dat Renske Helmer 'de beste burgemeester voor Wijchen' is. "De raad ziet haar als een prettige, warme persoon. Iemand die de politiek dichter bij de inwoners kan brengen, en de inwoners dichter bij de politiek. Volgende week woensdag is er op RN7 een uitgebreid interview te zien met zowel Van Beek als Helmer-Englebert.

Zwembad Beuningen komt pas in 2026

De gemeente Beuningen heeft bekendgemaakt dat zij voor het nieuwe zwembad op de Ooigraaf, voor de basisvariant met een beweegbare bodem wil gaan. Er komt geen sauna, wel een whirlpool. Ook laat de gemeente weten dat het pas in 2026 opengaat. Met het nieuwe zwembad kan Beuningen 40 jaar vooruit, laat de gemeente weten. Omdat renovatie van het huidige zwembad ‘De Plons’ in Beuningen te duur bleek te zijn, besloot de gemeenteraad in december vorig jaar tot nieuwbouw op de Ooigraaf. > Lees verder.

Het weer

Tegen veel verwachtingen in, was het vandaag toch een prima dag in onze regio. Het is overdag geheel droog gebleven en ook was de zon volop aanwezig. Op een enkele bui na zal dit nog wel zo blijven, maar het wordt wel flink kouder.
Die kou zal in de loop van de nacht naar zaterdag ons land binnen trekken. Morgen belooft het verder een prima dag te worden, vergelijkbaar met vandaag. Veel zon en waarschijnlijk geheel droog. De temperatuur stijgt alleen niet verder dan een graad of 5.
De nacht naar zondag wordt vervolgens het koudst, met plaatselijk 6 à 7 graden vorst. Daarna trekken de temperaturen weer iets bij met zo’n 8 graden overdag, maar wordt het ook weer wat regenachtiger.