Achterhoek

Fly-by met Chinook-helikopters voor overleden militair

Fly-by met Chinook-helikopters voor overleden militair
Fly-by met Chinook-helikopters voor overleden militair © Defensie Helikopter Commando
DOETINCHEM - Twee Chinook-helikopters vliegen donderdagmiddag over een crematorium in Doetinchem heen als eerbetoon aan een overleden militair. Op datzelfde moment vindt de uitvaart van de voormalig collega plaats.
“Deze collega heeft echt een lange tijd bij de luchtmacht gediend en was ook militair in hart en nieren”, meldt Eric Vorstenbosch, woordvoerder namens het Defensie Helikopter Commando. “Omdat het niet om een plotseling overlijden gaat, heeft de betrokken collega denk ik zelf aangegeven dat hij het mooi vindt als afscheid. Dat is een laatste wens die wij dan graag inwilligen, zo zitten wij ook als bedrijf in elkaar. Je bent in uitzendgebieden ook op elkaar aangewezen.”
Volgens Vorstenbosch komt het vaker voor dat er een ‘fly-by’ wordt gedaan rond een begrafenis of crematie. “Als de familie het een mooie geste vindt, kijken we of het binnen het vliegprogramma met een kleine omleiding kan worden ingevuld. Het wordt meestal in reguliere trainingen meegenomen, en gelukkig is het ook niet dagelijks.”