Arnhem en omstreken

Verdachte van dodelijke steekpartij Geitenkamp blijft vastzitten

De zitting vondt plaats in de Rechtbank Arnhem
De zitting vondt plaats in de Rechtbank Arnhem © RTV Connect
ARNHEM - De verdachte van de dodelijke steekpartij, die eind vorig jaar in de Arnhemse wijk Geitenkamp plaatsvond, blijft voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechter donderdagochtend besloten. Het dossier van de zaak is weliswaar compleet, maar het onderzoek loopt nog.
Op maandagavond 6 december overleed een 47-jarige man na een steekpartij aan zijn verwondingen. De 55-jarige verdachte uit Arnhem zit sindsdien vast.

‘Gaat beter met mij’

Hij was donderdag niet zelf aanwezig bij zijn zaak, maar wel via een videoverbinding. “Het gaat beter met mij. Ik ben naar de normale afdeling in Zwolle gegaan”, vertelt de man die er verder ontspannen bij lijkt te zitten. Hij zegt op de wachtlijst te staan om naar de gevangenis in Zutphen te gaan.
Volgens de rechter is er nu voldoende bewijs en informatie verzameld om de dodelijke steekpartij te onderzoeken. De verwachting is dat het onderzoek eind januari klaar is, laat de officier van justitie weten. Hij vraagt om de zaak aan te houden tot 14 maart. Wel zal de verdachte op 9 februari opnieuw voor de rechter moeten verschijnen. Dat voorstel overlegt hij nog met zijn advocaat.

‘Duurt wel lang’

De rechter vraagt de 55-jarige Arnhemmer om nog even geduld te hebben. “Geduld is een schone zaak” antwoordt hij op grappende toon. “Maar ik vind het wel lang duren zo.”