Achterhoek

Schirmbeck gestopt, nieuwe leiding voor participatiebedrijf STOER

Schirmbeck gestopt, nieuwe leiding voor participatiebedrijf STOER
Schirmbeck gestopt, nieuwe leiding voor participatiebedrijf STOER © REGIO8
GENDRINGEN - Interim-bestuurder Hans Schirmbeck is niet langer in dienst bij participatiebedrijf STOER van Oude IJsselstreek. Naast de directeur, zijn ook een beleidsadviseur en twee andere interim-krachten deze week gestopt.
“We hadden alle vier een afspraak met de gemeente tot het einde van het jaar”, zegt Schirmbeck, die sinds de start in 2021 leiding gaf aan STOER. “Toen hadden we niks en hebben we het van de grond aan opgebouwd, nu is het aan anderen om het over te nemen.” Een vervanger is nog niet bekendgemaakt. De taken van de directeur worden binnenkort overgenomen door een kwartiermaker, laat een woordvoerder van de gemeente weten: “Er staat iets bijzonders waar Oude IJsselstreek heel trots op is. De ontwikkeling gaat natuurlijk door en onze visie om mensen goed te helpen aan werk en inkomen staat als een huis.”
De organisatie STOER werd opgetuigd nadat de gemeente besloot om uit Laborijn te stappen, de gezamenlijke sociale dienst met Aalten en Doetinchem. De ambitie was om meer vanuit vertrouwen in inwoners te werken om ze te begeleiden naar een baan, wat volgens Schirmbeck is gelukt: “Waar ik heel trots op ben, is dat we goede resultaten boeken. De uitstroom is hoger dan de instroom. Het is jammer dat ik vertrek omdat STOER een onwijs gaaf bedrijf is, aan de andere kant is het gewoon gepland.”