Rijk van Nijmegen

Vier kinderlintjes uitgereikt door burgemeester Bruls

Vier kinderlintjes uitgereikt door burgemeester Bruls
Vier kinderlintjes uitgereikt door burgemeester Bruls
NIJMEGEN - Burgemeester Bruls van Nijmegen heeft woensdag 16 november vier lintjes uitgereikt aan kinderen die zich het hele jaar door hard hebben ingezet voor de medemens. Het is de 17e keer dat dat deze lintjes uitgereikt worden.
De kinderen die de lintjes krijgen worden gekozen door een speciale en onafhankelijke jury waar bijvoorbeeld ook de Nijmegenaar van het jaar in zit. In het najaar kunnen kinderen zich aanmelden en vertellen wat zij gedaan hebben voor de medemens en aan de hand daarvan bepaald de jury welke kinderen een lintje verdienen. Belangrijk bij het helpen is dat dit niet slechts een dag gedaan wordt, de kinderen die dit jaar de lintjes in ontvangst hebben mogen nemen zijn hier al lange tijd mee bezig.
Hailey Teunissen
Hailey Teunissen (12) helpt al een aantal jaren regelmatig mee bij de activiteitenbegeleiding in verpleeghuis Zorgcentrum Huize Rosa. Ze helpt onder andere met de bingo en deelt eten en drinken uit. Ze is een lichtpuntje voor de ouderen die eenzaam zijn. Een voorbeeld voor andere kinderen, oordeelde de jury.
Byan van Dungen
Byan van Dungen (12) komt vaak bij de buren langs om geld op te halen voor allerlei verschillende dingen bijvoorbeeld voor de dierenbescherming en Jantje Beton. Ook was hij leestutor op de basisschool waar hij zijn rol serieus vervulde, maar het ook niet erg vond soms een grapje te maken. De jury vond hem een knappe en oprechte doorzetter.
Iker van Meel
Iker van Meel (7) is zich op jonge leeftijd al zeer bewust van de wereld om hem heen. Hij is soms hele zaterdagen bezig met het ophalen van lege flessen, zodat hij de opbrengst daarvan aan de voedselbank kan doneren. Hij zet zich ook hard in voor de oorlog in Oekraïne. Bij hem om de hoek kwam de gevluchte Kira wonen, ondanks dat beide niet dezelfde taal spraken probeerde Iker het Oekraïense meisje welkom te laten voelen en nodigde haar uit om te blijven eten. Ook maakte hij flyers waarop stond “stop de oorlog!” en deelde deze uit. De jury noemt hem een voorbeeld voor de medemens.
Sil van de Kerkhof
Sil van de Kerkhof heeft de afgelopen drie jaar zijn haren laten groeien om te doneren aan stichting Haarwens. Deze stichting zorgt er voor dat zieke kinderen die hun haar verliezen een pruik kunnen krijgen. Onlangs kleine pesterijen en af en toe meisje genoemd te worden, heeft Sil doorgezet en de gewenste lengte van 35 cm gehaald. De jury vond hem een echte doorzetter en een voorbeeld voor anderen.
Burgemeester Bruls vond het prachtig dat deze kinderen zich zo hebben ingezet voor de medemens. “Ze hebben dit helemaal uit zichzelf gedaan, puur voor een ander! Dat is al een erg mooi gebaar. En dit hebben ze niet even een dagje gedaan, dat hebben ze jaren of maanden volgehouden.”