Rivierengebied

Gemeentebelangen Buren peilt mening inwoners over 3 tot 5 grote windmolens

Gemeentebelangen Buren peilt mening inwoners over 3 tot 5 grote windmolens
Gemeentebelangen Buren peilt mening inwoners over 3 tot 5 grote windmolens © SRC
BUREN - Als het aan de provincie Gelderland ligt worden er 3 tot 5 grote windmolens bijgeplaatst in de gemeente Buren. Gemeentebelangen Buren is tegen grootschalige energievoorzieningen via grote windmolens en is benieuwd wat de inwoners van de gemeente Buren hier zelf van vinden. Door middel van een online enquête vragen zij de mening van de burgers.

Gemeentebestuur en inwoners willen niet meewerken

Vermoeden is dat eventuele nieuwe windmolens veel groter worden dan degene die er nu staan. Het gaat om de locatie langs de snelweg A15 bij Echteld-Lienden. Het gemeentebestuur en inwoners hebben eerder aangegeven niet te willen meewerken aan de plannen van de provincie om grote windmolens te plaatsen.

Alles uit de kast om dit te voorkomen

Gemeentebelangen Buren heeft gezegd alles uit de kast te halen om dit te voorkomen. Ze wil de energietransitie zo dicht mogelijk bij de inwoners laten plaatsvinden en zetten in op minder energieverbruik, isolatie en zonnepanelen op daken. Volgens de partij komt dat de leefomgeving ten goede en is het minder belastend voor de natuur en milieu. "Het kan niet zo zijn dat de provincie dit regelt terwijl het gemeentebestuur en inwoners hierop tegen zijn. Het is tenslotte wel onze grond en onze gemeente. Daar gaan wij zelf over", aldus Gemeente Belangen.
De online enquête kunt u invullen via gemeentebelangen-buren.nl/enquete.