Achterhoek / null

Nachtelijke achtervolging met hoge snelheid eindigt in Neede

Nachtelijke achtervolging met hoge snelheid eindigt in Neede
Nachtelijke achtervolging met hoge snelheid eindigt in Neede © REGIO8
EIBERGEN - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een achtervolging ingezet in Berkelland. De twee inzittenden reden met hoge snelheid door Eibergen, Rekken en Haaksbergen, een van de twee mannen is door de politie aangehouden.
Agenten zagen de man rond 01.30 uur op de Eibergseweg in Neede. De bestuurder reed te hard en de politie probeerde hem aan te houden. In plaats van te stoppen, reed de automobilist hard weg. Met een politieachtervolging tot gevolg. De bestuurder reed door Eibergen, Rekken en Haaksbergen en haalde snelheden boven de 180 kilometer per uur. Uiteindelijk stopte het voertuig aan de Thoomseweg in Neede, waar twee mannen uit de auto kwamen en het op een rennen wilden zetten.
De politie heeft gedreigd met een stroomstootwapen, waarna één van de mannen kon worden aangehouden. De andere persoon wist weg te komen. Naast de auto zijn een aantal andere zaken in het voertuig in beslag genomen, de politie doet nog onderzoek. Waarom de bestuurder er vandoor ging, is nog niet bekend.