Rijk van Nijmegen

In Nijmegen prikt de GGD weer zonder afspraak tegen corona

Vaccineren kan weer zonder afspraak
Vaccineren kan weer zonder afspraak © Pixabay
NIJMEGEN - Voor iedereen van 12 jaar en ouder, die tenminste de basisvaccinaties heeft gehad, is het mogelijk een herhaalprik tegen corona te halen. Dit kan bij de GGD Gelderland-Zuid vaccinatielocatie in Nijmegen zonder afspraak. Vanaf maandag 14 november geldt dit ook in Wychen. Het blijft ook gewoon mogelijk om een afspraak te maken. Dit heeft ook de voorkeur omdat het druk kan zijn op een locatie. Mensen met een afspraak hebben voorrang.
Op www.prikkenzonderafspraak.nl staat waar en wanneer u een vaccinatie zonder afspraak kunt halen. U kunt dan gewoon binnenlopen. Neem wel een legitimatie en mondkapje mee.

Pop-up locaties in de buurt

De GGD is ook al begonnen met het vaccineren op kleinere pop-up locaties in de regio. Zodat mensen dichtbij hun herhaalvaccinatie kunnen krijgen. Op de kleinere pop-up locaties wordt momenteel alleen gevaccineerd op afspraak. Houd de website van de GGD en de gemeente waar u woont in de gaten om te weten wanneer de GGD bij u in de buurt komt.

Waarom een herhaalprik halen?

Hoe meer mensen de herhaalprik halen, hoe beter het coronavirus wordt afgeremd, aldus GGD. De herhaalprik tegen corona kan:
• beschermen tegen ernstige ziekte, ziekenhuisopname of overlijden als gevolg van corona
• helpen voorkomen dat de zorg het te druk krijgt
• helpen om bedrijven, horeca en sportscholen open te houden doordat minder mensen ziek worden.
Kijk voor meer informatie over de herhaalprik op de website van de Rijksoverheid of www.ggdgelderlandzuid.nl.