Rijk van Nijmegen

Er komen nog 110 Oekraïense vluchtelingen bij in Groesbeek

Nieuwe vluchtelingen naar de Kentering
Nieuwe vluchtelingen naar de Kentering © Gemeente Berg en Dal
GROESBEEK - In de maand november zullen er diverse groepen nieuwe Oekraïense vluchtelingen aankomen in de gemeente Berg en Dal. Ook zij gaan wonen in De Kentering, op het terrein van Dekkerswald in Groesbeek. Op verzoek van de Veiligheidsregio en de Rijksoverheid komen er totaal zo'n 110 bij, waarmee het totaal op 214 Oekraïners komt.
Momenteel laat de gemeente het voormalige kantoorpand verder bewoonbaar maken. Van het aanleggen en verleggen van leidingen, keukentjes en douchecabines, tot aan de inrichting van de slaapkamers en het regelen van de brandveiligheid. Alles wordt zoveel mogelijk uitgevoerd door lokale bedrijven, en in goede samenwerking met ZZG zorggroep, die het pand aan de gemeente verhuurt. Ook de scholen bereiden zich momenteel ook voor op de komst van nieuwe Oekraïense kinderen.

Aan het werk en naar school

Bij de huidige Oekraïense bewoners zien we dat het naar omstandigheden goed gaat. De meesten zijn aan het werk en alle kinderen gaan naar school. We verwachten ook bij de nieuwe bewoners geen problemen.