Rivierengebied

Korfbalclub wil meedoen aan gymfusie in Maurik

Activitas haakt ook aan bij fusieplan van DOS Sportief en T&P Sport.
Activitas haakt ook aan bij fusieplan van DOS Sportief en T&P Sport. © SRC
MAURIK - De besprekingen tussen gymnastiekverenigingen DOS Sportief uit Eck en Wiel en T&P Sport uit Ommeren over een mogelijke fusie krijgen er een gesprekspartner bij: korfbalvereniging Activitas uit Maurik.
Gaat de aansluiting door ontstaat een multifunctionele club in en rond de nieuwe sporthal Lignum in Maurik. Vorige maand maakten DOS Sportief en T&P Sport bekend dat een fusie mogelijk aanstaande was. Inmiddels zijn alle leden en ouders op de hoogte gesteld en schuift Activitas aan bij de al eerder ingestelde fusiecommissie.
Het samengaan van de drie verenigingen zien de besturen als harde noodzaak, qua bestaansrecht en mogelijkheden om te groeien. De clubs worden geholpen door Johan van Kouterik, sportverenigingscoach in de gemeente Buren.

Groen licht

De leden van DOS Sportief en T&P Sport hebben via hun ledenvergaderingen al groen licht gegeven voor de fusiebesprekingen. Activitas hoopt die instemming binnenkort te regelen.
Het fusieproces wordt nu wel vertraagd door de korfballers uit Maurik, want de neuzen moeten dezelfde kant op. Activitas heeft een eigen accommodatie op het sportpark in Maurik.
De verwachting is dat de fusie in de eerste helft van 2023 een feit kan zijn. Samenwerking is op meerdere vlakken nu al in gang gezet.