Achterhoek

Crisisnoodopvang in Doetinchem blijft tot de zomer

Crisisnoodopvang in Doetinchem blijft tot de zomer
Crisisnoodopvang in Doetinchem blijft tot de zomer © REGIO8 (archief)
DOETINCHEM - De crisisnoodopvang voor ruim 200 vluchtelingen bij het station in Doetinchem blijft tot uiterlijk 1 juli open. De gemeente komt daarmee het Rijk tegemoet, dat een dringend tekort heeft aan opvangplaatsen.
“De vraag naar opvang is nog steeds groot en alle kosten en manuren voor het opzetten van de locatie zijn al gemaakt”, meldt burgemeester Mark Boumans over de reden om de crisisnoodopvang langer open te houden. “Bovendien zijn de ervaringen met de opvang tot nu toe vooral positief. Daarom heeft het college besloten één keer de opvang van vluchtelingen te verlengen tot uiterlijk 1 juli 2023.” De opvanglocatie aan de Industriestraat bestaat sinds eind augustus.
Volgens de gemeente wonen er momenteel ongeveer 40 kinderen onder de 12 jaar en 90 kinderen tussen de 12 en 18 jaar oud. “Binnen die laatste groep zijn 75 kinderen zonder ouders in Nederland”, aldus de gemeente. “Dankzij de extra inzet van veel organisaties en vrijwilligers, is er opvang en onderwijs voor de kinderen en zijn er extra activiteiten voor de ouders.”