Rijk van Nijmegen

Achilles'29 krijgt 5000 euro van de Vriendenloterij

5000 euro voor Achilles
5000 euro voor Achilles © Bastiaan van Musscher
GROESBEEK - Voetbalvereniging Achilles'29 uit Groesbeek is door de Vriendenloterij benoemd tot Club van de Week en ontvangt daarom eenmalig een bijdrage van 5000 euro. De club gaat het geld gebruiken om het sportpark te verduurzamen en de jeugd te ondersteunen.
Jan Koolen, commissielid bij Achilles 29: “Wij hebben ons opgegeven om in aanmerking te komen voor Club van de Week nadat we na 3 jaar teruggekeerd waren op het sportpark. Toen we erachter kwamen wat er allemaal opgeruimd en gemaakt moest worden zagen we in dat dit veel zou kunnen gaan kosten. Het bedrag is dus meer dan welkom en is een extra stimulans voor onze tientallen vrijwilligers die iedere dag klaar staan om de club in stand te houden.”
Achilles'29 mag voorlopig weer spelen op sportaccommodatie de Heikant. De club hoopt zo lang mogelijk hier te kunnen blijven voetballen, maar dit is afhankelijk van de bouwplannen van de eigenaar van het terrein.

Clubs van de Week

'Clubs van de Week' is door de VriendenLoterij in het leven geroepen om clubs, verenigingen en stichtingen in Nederland een steuntje in de rug te geven. Zij krijgen ieder een bijdrage van 5000 euro van de VriendenLoterij voor een specifiek doel of een maatschappelijk project voor de club en haar leden. Om voor de titel in aanmerking te komen, kunnen clubs, verenigingen en stichtingen zich aanmelden op clubsvandeweek.nl.