Achterhoek

Ook Oude IJsselstreek helpt inwoners met stijgende kosten

Ook Oude IJsselstreek helpt inwoners met stijgende kosten
Ook Oude IJsselstreek helpt inwoners met stijgende kosten © REGIO8 (archief)
GENDRINGEN - Oude IJsselstreek komt inwoners en organisaties te hulp die last hebben van de stijgende energieprijs. Een voorstel daartoe werd maandagavond tijdens de raadsvergadering door alle partijen ingediend.
De motie met de naam 'Bestaanszekerheid' werd namens alle fracties ingediend. In de motie roept de raad het college op om vier punten uit te voeren omtrent de energiecrisis. Zo wil de raad dat de energietoeslag wordt verruimd zodat inwoners tot 130% van het bijstandsniveau daarvoor in aanmerking komen. Boven dit niveau roepen de partijen op om maatwerk te leveren. Ook de subsidies voor maatschappelijke organisaties met een eigen accommodatie moeten worden verhoogd naar 130%. Daarnaast moet de communicatie richting inwoners over de mogelijkheden verbeteren. Het vierde en laatste punt is het investeren in structurele verduurzamingsmaatregelen door inwoners.
Wethouder John Haverdil gaf aan dat het college blij is met de ingediende motie en gaf de raad de belofte dat ze op de hoogte worden gehouden over de ontwikkelingen met betrekking tot de motie: "We gaan de motie van harte uitvoeren." Onder andere de gemeentes Bronckhorst, Montferland en Berkelland gingen Oude IJsselstreek voor met een soort gelijke motie.