Achterhoek

Pim en Rein met kortebroekenactie genomineerd voor Nationale Kinderprijs

Pim en Rein met kortebroekenactie genomineerd voor Nationale Kinderprijs
Pim en Rein met kortebroekenactie genomineerd voor Nationale Kinderprijs © REGIO8
DOETINCHEM - De Doetinchemse Pim en Rein zijn met hun kortebroekenactie genomineerd voor de Nationale Kinderprijs. De prijs is bedoeld voor kinderen en jongeren die dit jaar verschil hebben gemaakt in onze samenleving op het gebied van vrede, vrijheid en vriendschap. .
De inmiddels 12-jarige Pim kwam een jaar geleden in actie toen zijn vriend en klasgenoot Rein leukemie bleek te hebben. Hij haalde met de actie voor Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) bijna 300.000 euro op. De Nationale Kinderprijs is in het leven geroepen om kinderen die het verschil maken en zich inzetten voor een vreedzame samenleving, te motiveren en in de spotlight te zetten. De award wordt, in aanloop naar de ‘Internationale dag van de rechten van het Kind’, uitgereikt door staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Naast de Nationale vfonds Kinderprijs Award krijgt de ‘winnaar’ een bedrag van 1000 euro om te besteden aan het eigen goede doel. De uitreiking van de award vindt plaats op woensdag 16 november in de Stadsschouwburg in Utrecht.