Achterhoek

Inwoners uit Doetinchem ongerust na vijf autobranden

Inwoners uit Doetinchem ongerust na vijf autobranden
Inwoners uit Doetinchem ongerust na vijf autobranden © REGIO8
DOETINCHEM - In Doetinchem zijn in één week tijd vijf voertuigen in brand gestoken, onder meer aan de Van Hogendorplaan en de Montgomerystraat gingen geparkeerde auto’s volledig in vlammen op. De politie gaat uit van brandstichting, wat zorgt voor ongerustheid bij de inwoners uit Doetinchem.
“Ik vind het vreselijk”, vertelt inwoner Ton van Huffelen. “Ik denk dat het bewust is gedaan door een pyromaan. Dat diegene er op kickt om branden te stichten.” Er is nog niemand opgepakt voor de brandstichting. Ook is nog niet duidelijk of er een verband is tussen de verschillende branden. “Omdat het merendeel busjes zijn, denk ik dat het met donkere activiteiten te maken heeft”, vertelt Hein van Dam. De gemeente Doetinchem wil niet voor camera reageren, maar burgemeester Mark Boumans laat in een reactie weten dat iedereen zich veilig moet kunnen voelen in de buurt. Vijf autobranden geeft volgens hem een gevoel van ongerustheid en onveiligheid. Hij hoopt dan ook dat buurtbewoners tips en beelden delen met de politie zodat de verdachten zo snel mogelijk in beeld komen.
De politie doet op dit moment nog onderzoek naar de brandstichting. Maar inwoners uit Doetinchem hopen dat snel duidelijk wordt wie er verantwoordelijk is voor de verschillende branden en dat de rust in de wijk weer terugkeert. “Laat ze maar een extra rondje rijden, dat vind ik wel prettig”, vertelt Van Dam. Mariska: “Ik kan me wel voorstellen dat mensen de verzekeringen omhoog schroeven of er even naar kijken en toch maar allrisk verzekeren, dat verbaast me niet.”