Achterhoek

Nieuwe naam Inloophuis Oude IJssel

Nieuwe naam Inloophuis Oude IJssel
Nieuwe naam Inloophuis Oude IJssel © REGIO8
DOETINCHEM - Inloophuis Oude IJssel in Doetinchem, een huis voor mensen die leven met kanker, heeft gekozen voor een nieuwe naam. Onder de naam Het Oude IJssel Huis hoopt de organisatie onduidelijkheid over hun functie weg te halen.
"De naam Inloophuis is vaak verwarrend en roept nogal eens associaties op met de opvang voor drugs- en alcoholverslaafden", legt Het Oude IJssel Huis uit. Naast een naamsverandering heeft de organisatie ook een nieuwe ondertitel: 'centrum voor leven met en na kanker'. Die ondertitel is in het leven geroepen door brancheorganisatie IPSO, waar het Doetinchemse huis lid van is: "Voor ons was deze nieuwe ondertitel aanleiding om ook de naam 'Inloophuis' te veranderen."
Het Oude IJssel Huis is bedoeld om mensen die te maken hebben of hebben gehad met kanker te ondersteunen. "Wij zien het als onze opdracht om een noodzakelijke en waardevolle aanvulling te zijn op de medische zorg", aldus het huis, dat financiële ondersteuning krijgt van het KWF. "Daarmee hebben we extra ruimte om een kwaliteitsslag te maken in het psychosociale aanbod."