Rijk van Nijmegen

Mogelijk jarenlange vertraging aanleg skatebaan Beuningse jeugd

Ter illustratie
Ter illustratie © Pixabay
BEUNINGEN - Als alles tegenzit dan komt er pas in 2025 of 2026 een pumptrack met skatebaan in Beuningen voor de jeugd. De gemeente ging er eerder steeds vanuit dat de pumptrack annex skatebaan volgend jaar al kan worden gerealiseerd.
Momenteel is de gemeente bezig met een ruimtelijke studie over de verschillende (sport) initiatieven op de Ooigraaf. Uit deze studie wordt duidelijk of de pumptrack pas gebouwd kan worden als het zwembad gereed is, of dat die eerder al kan worden gerealiseerd, zo antwoordt maandag een woordvoerder van de gemeente op vragen van RN7.

Eerst nog archeologisch en ecologisch onderzoek

Deze ruimtelijke studie wordt in december gepresenteerd aan de gemeenteraad, te samen met het voorstel voor de bouw van het nieuwe zwembad. De woordvoerder: "Daarnaast zullen we archeologisch en ecologisch onderzoek moeten laten uitvoeren op de beoogde locatie. Indien de ruimtelijke studie het toelaat en de onderzoeken niet leiden tot vertragingen, dan is realisatie van pumptrack en skatebaan in 2023 haalbaar."
Een pumptrack is een kruising van een crossbaan en een skatepark. Het is laagdrempelig en geschikt voor alle fiets- en skatesporten. Bovendien kan het worden gebruikt door alle leeftijden. De aanlegkosten voor een pumptrack bedragen waarschijnlijk zo'n 150.000 euro. Daar komen nog wel de jaarlijkse onderhoudskosten van 5 mille bovenop.

Op Ooigraaf groot aantal sportaccommodaties

Het idee was destijds afkomstig van de vrienden Eli Schuit (11) en Robin Kessels (12). Zij lanceerden hun plan tijdens een raadsvergadering, daarbij ondersteund door 300 handtekeningen van jongeren in Beuningen.
In het gebied de Ooigraaf, nabij de sportvelden van voetbalclub Beuningse Boys, komen in de toekomst meerdere sportaccommodaties, zo is de bedoeling. Naast de pumptrack/skatebaan en het nieuwe zwembad, staan daar ook een trimbaan en een basketbalveld in de buitenlucht gepland. Momenteel liggen daar al een zogeheten Cruyff Court (kunstgras voetbalveldje), en een hockey- en korfbalaccommodatie.
Bekijk hier de reportage die RN7 in 2021 maakte over de vrienden Robin en Eli.