Achterhoek

'Nieuw' plein in Doetinchem krijgt de vorm van bloem

'Nieuw' plein in Doetinchem krijgt de vorm van bloem
'Nieuw' plein in Doetinchem krijgt de vorm van bloem © Gemeente Doetinchem
DOETINCHEM - Dichtbij de binnenstad van Doetinchem komt het nieuwe 'Mispelplein'. Aannemer Dostal uit Vorden begint dinsdag met de werkzaamheden tussen de Wijnbergseweg/ Dichterseweg en de fietsbrug.
"Het plein krijgt de vorm van een Mispelbloem", aldus gemeente Doetinchem. "Op dit plein komt een kunstwerk met gietijzeren tegels." Elk 'bloemblad' krijgt volgens de gemeente een eigen functie: "Zo bestaat één bloemblad uit een fietsenstalling, een ander is het openbaar toilet en weer een ander is een terrasvlonder." De laatste twee bloembladen zijn groen en ecologisch, ook komt er een drinkwaterpunt. De eerste fase van de werkzaamheden beginnen dinsdag. Naar verwachting zijn beide fases eind januari 2023 afgerond.
Fietsers en voetgangers kunnen gebruik blijven maken van de brug, wel zullen met name fietsers hinder ervaren. "Tijdens een aantal werkzaamheden zullen zij moeten afstappen", waarschuwt de gemeente. In de tweede fase wordt de fietsoversteek naar de fietsbrug aangepast. "Hierbij halen we de scherpe bocht uit het fietspad", laat de gemeente weten. "Omdat het fietspad de rijbaan kruist, moeten we de Wijnbergseweg/Dichterseweg ter hoogte van de fietsbrug tijdelijk afsluiten. Er komt een omleiding voor gemotoriseerd verkeer."