Rijk van Nijmegen

Werkzaamheden marktplein Groesbeek zijn gestart: platanen zijn gerooid

De sloop aan het Marktplein is begonnen
De sloop aan het Marktplein is begonnen © Omroep B&D
GROESBEEK - De komende weken zullen op het Marktplein in Groesbeek sloopwerkzaamheden plaatsvinden. Het oude pand waarin Scapino en HEMA huisden gaat plaats maken voor een nieuw appartementencomplex, met ruimte voor winkels op de begane grond. Zaterdag 29 oktober, in de vroege ochtend, werd een begin gemaakt en zijn de platanen voor het pand gerooid.

Overlast

De sloop en de bouw van de nieuwe appartementen kunnen voor overlast zorgen. Zo zijn er bijvoorbeeld minder parkeerplekken beschikbaar. Tijdens de weekmarkt op dinsdagochtend is parkeren op het marktplein helemaal niet mogelijk. De weekmarkt zelf gaat uiteraard wel gewoon door.

Marktplein wordt later vernieuwd

De nieuwe appartementen zijn waarschijnlijk eind 2023 klaar. Vervolgens zal ook het marktplein zelf worden vernieuwd. "Op dit moment werken we nog aan de plannen hiervoor. Vorig jaar hebben we een enquête over de herinrichting van het marktplein gehouden. We gebruiken de input uit deze enquête in onze plannen voor het marktplein", aldus de gemeente Berg en Dal.
De herinrichting van het marktplein zelf kan niet tegelijkertijd met de sloop/nieuwbouw van het appartementencomplex. De reden is onder andere dat er zwaar vrachtverkeer over het marktplein moet rijden tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden. Daarom is het niet mogelijk om tegelijkertijd het plein open te gooien.