Rijk van Nijmegen

Nijmegen sluit nu in de avonduren ook Eerste Walstraat vanwege overlast

De Tweede Walstraat blijft 's avonds gesloten
De Tweede Walstraat blijft 's avonds gesloten © Google Maps
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen startte begin september met een proefafsluiting van de Tweede Walstraat en de Van Welderenstraat in de avonduren om overlast tegen te gaan. Omdat hierdoor de verkeersdrukte in de Eerste Walstraat toenam, is nu besloten deze straat 's avonds ook dicht te gooien.
Nijmegen wil gemotoriseerd verkeer ‘s avonds uit deze straten weren, om zo de overlast terug te dringen en de verkeersveiligheid te vergroten. De ervaringen van de proefafsluiting zijn positief, zo laat de gemeente weten, maar het verkeer in de Eerste Walstraat nam tegelijkertijd toe. Daarom is nu besloten de avondafsluiting ook met deze straat uit te breiden.

Drietal straten blijft nu tot 6 uur 's ochtends dicht

De sluitingstijden zullen echter wel anders worden: in plaats van om 18.00 uur, start de afsluiting vanaf maandag 31 oktober om 21.00 uur. De eindtijd verandert ook: deze gaat van 2.00 naar 6.00 uur. De gemeente wil zo onderzoeken of met deze sluitingstijden de verkeersveiligheid en leefbaarheid verbeterd kan worden. Een mogelijk voordeel van deze nieuwe tijden is dat er dan de gehele nacht meer rust komt.
De proef loopt tot en met 15 januari volgend jaar. Aan de hand van enquêtes zal de gemeente steeds meten hoe bewoners, ondernemers en bezoekers de afsluiting ervaren. Ook is er verkeerskundig onderzoek naar de effecten van de afsluiting. Hierna zal de gemeente beslissen over al dan niet permanente avondafsluiting.