Rivierengebied

Ans Huisman nieuwe fractievoorzitter Gemeentebelangen Overbetuwe

GBO
GBO © Gemeentebelangen Overbetuwe
HOMOET - De fractie van Gemeentebelangen Overbetuwe (GBO) heeft raadslid Ans Huisman gekozen tot nieuwe fractievoorzitter. Zij is de opvolger van Henk Vreman die deze functie 11 jaar heeft bekleed.
Na al die jaren is het volgens Vreman nu een mooi moment om het stokje over te dragen. Bij de verkiezingen in maart behaalde GBO een uitstekend resultaat door het aantal raadszetels te verdubbelen van 4 naar 8. Daarmee is Gemeentebelangen Overbetuwe duidelijk de grootste partij in de gemeenteraad.
Op verzoek van de partij bleef Vreman nog ruim een half jaar fractievoorzitter, mede omdat de fractie van GBO vijf nieuwe raadsleden telde.

Huisman heeft brede politieke ervaring

Ans Huisman is inmiddels twee jaar actief binnen Gemeentebelangen Overbetuwe en heeft een ruime politieke ervaring op gemeentelijk, provinciaal en landelijk niveau. Ze is lid geweest van de landelijke partijraad van de VVD en heeft voor deze partij in de Provinciale Staten Gelderland gezeten.
Ans Huisman: “In onze fractie bekijken we lokale problemen vanuit verschillende invalshoeken om zo de beste lokale oplossing te vinden, los van landelijke partijstandpunten. Ik geloof daarin en voel me daar goed bij.”