Achterhoek

Militairen oefenen in omgeving van Geesteren

Militairen oefenen in omgeving van Geesteren
Militairen oefenen in omgeving van Geesteren © REGIO8 (archief)
GEESTEREN - Het ministerie van Defensie houdt volgende week een oefening in de omgeving van Geesteren. Van maandag 31 oktober tot en met woensdag 2 november doen 45 militairen met zes voertuigen in de omgeving van het Berkellandse dorp verschillende oefeningen.
“De eenheid beoefent het verplaatsen te voet, het maken van een wateroversteek en het inrichten van een waarnemingsluisterpost”, meldt de gemeente Berkelland. Zodra het duister is zullen de militairen zich naar militair oefenterrein ’t Groote Veld bij Lochem verplaatsen. “De militairen verplaatsen zich gewapend. Ze gebruiken geen (oefen)munitie”, stelt de gemeente inwoners gerust.
De eenheid maakt volgens de gemeente alleen gebruik van openbare wegen, paden en terreinen: “Willen ze iemands eigen weg gebruiken? Dan vragen ze van tevoren toestemming.” De oefening begint maandag en duurt drie dagen.

Meerdere oefeningen

Dit jaar vonden er al meerdere militaire oefeningen plaats in de regio, waaronder de ‘Longbow Attack’, waarbij drie Apache-helikopters van Defensie laag door het luchtruim van de Achterhoek vlogen. Bij die oefening moesten piloten zich onder meer verstoppen achter bomen voor een gesimuleerde vijand.