Rijk van Nijmegen

650 studenten horen binnenkort of ze alsnog energietoeslag krijgen

Per 4 oktober kunnen studenten in Nijmegen ook energietoeslag aanvragen
Per 4 oktober kunnen studenten in Nijmegen ook energietoeslag aanvragen © Gemeente Oost Gelre
NIJMEGEN - De gemeente Nijmegen laat weten dat er momenteel 3650 aanvragen voor energietoeslag open staan en daar zitten minimaal 650 studenten tussen. Dit zijn aanvragen die eerder door de gemeente op hold waren gezet, omdat studenten uitgesloten waren van de energietoeslag.
In totaal zijn er nu zo'n 16.000 inwoners die energietoeslag hebben ontvangen. De aanvragen van de studenten, waren eerder op pauze gezet tot duidelijk was of en wat Nijmegen alsnog voor studenten ging doen. Dit deed ze tot 4 oktober 'bewust', zodat hun aanvraag niet automatisch geweigerd zou worden en de studenten deze opnieuw moesten aanvragen.

'Vraag energietoeslag massaal aan'

Ondanks dat de rechtbank in Arnhem al in augustus oordeelde dat studenten niet uitgesloten mochten worden, besloot het college van B&W van Nijmegen pas op 4 oktober om "invulling te geven aan deze uitspraak en ons beleid ten aanzien van studenten te wijzigen". Studentenvakbond AKKU riep studenten twee weken na de uitspraak bij de rechtbank, massaal op om energietoeslag aan te vragen.

Zie ook: