Liemers

Pauline Redlich uit Kilder genomineerd voor Shaking Tree Award

Pauline Redlich uit Kilder genomineerd voor Shaking Tree Award
Pauline Redlich uit Kilder genomineerd voor Shaking Tree Award © REGIO8
KILDER - Pauline Redlich uit Kilder is genomineerd voor een Shaking Tree Award. Een award die mensen ontvangen als ze op een positieve manier aandacht vragen voor verbetering in de zorg. Redlich doet dat met haar theatershow Zeikwijf in Mantelzorgland.
“Daarin vertel ik mijn eigen levensverhaal, omdat ik een mantelzorgmoeder ben”, vertelt Redlich. “Mijn zoon heeft autisme, ADHD en een laag IQ. Daardoor heeft hij een zorgvraag op een moment dat het niet kan wachten.” Redlich heeft de show gemaakt om andere mantelzorgers te bemoedigen. Haar zoon steunt de theatershow, maar vindt sommige opmerkingen nog wel lastig. “Het is natuurlijk ook niet leuk om te horen dat je moeder op het podium staat en vertelt wat er allemaal niet goed aan je is”, vertelt Redlich. “Soms overdrijf ik dingen ook, maar dat is om aandacht te krijgen. Dat mensen rechtop gaan zitten en denken: ‘Wat zegt zij nou?’ Ik heb mijn zoon ook uit moeten leggen waarom ik sommige dingen zeg.”
Met de theatershow hoopt Redlich meer begrip te creëren voor mantelzorgers, want dat is er volgens haar te weinig. “Maar dat ligt voor een deel ook aan de mantelzorger zelf”, vertelt Redlich. “Omdat ze in de zorg voor hun dierbaren vaak ook geen hulp willen vragen, omdat je zelf bijvoorbeeld voor je kind wil zorgen. Maar je kunt eigenlijk alleen maar begrip krijgen op het moment dat je het bespreekt. Dat is mijn drijfveer om op het podium te staan.”

Nominatie

Na de eerste keer op het podium kreeg Redlich al te horen dat ze genomineerd is voor de Shaking Tree Award, die op 18 november wordt uitgereikt. Ze zit nu zelfs bij de laatste drie. Redlich krijgt ook van de bezoekers veel positieve reacties op de show. “Waar ik speelde was een mevrouw en die vertelde mij dat dit haar eerste uitje was in anderhalf jaar”, vertelt Redlich. “Dat raakt mij dan weer. Wat zijn mensen dan eenzaam en wat staan ze er dan alleen voor. Daar wil ik echt een lans voor breken.”