Liemers

Braamt heeft na vijf jaar een thuis met De Braempt

Braamt heeft na vijf jaar een thuis met De Braempt
Braamt heeft na vijf jaar een thuis met De Braempt © Durk Nauta
BRAAMT - De multifunctionele accommodatie 'De Braempt' in Braamt is zaterdag feestelijk geopend met honderden bezoekers. Dorpsbewoners hebben zich jaren ingezet voor de komst van de accommodatie, waar meerdere verenigingen een thuis hebben gevonden.
“Voor de leefbaarheid in het dorp waren we op zoek naar een nieuw verenigingsgebouw”, vertelt Jessica van Leeuwen namens de organisatie van De Braempt. “In Braamt waren namelijk veel veranderingen, waaronder het verdwijnen van voetbalvereniging Sint Joris, de kerk en het café gingen dicht en het dorpshuis was erg verouderd. Het nieuwe gebouw is voor dorpsgenoten, maar alle verenigingen gaan er gebruik van maken." Daarnaast zijn er enkele bedrijven die ruimtes huren. Zo’n vijf jaar geleden zijn de plannen door de initiatiefnemers gestart. “Het is een belachelijk groot pand geworden", zegt de troste Van Leeuwen. "Dat is allemaal door onszelf gedaan. In Braamt doen we het in principe allemaal samen. Dat is nu ook zo gebeurd, voor en door de gemeenschap.”
Zaterdag was de feestelijke opening van De Braempt. “Het was ontzettend druk”, geeft Van Leeuwen aan. “We wisten niet zo goed wat we konden verwachten, maar er waren overdag zo’n zevenhonderd mensen en ’s avonds ruim 350 mensen.” Van Leeuwen hoopt dat veel dorpsgenoten en aangrenzende dorpen gebruik gaan en blijven maken van de multifunctionele accommodatie: “En dat verenigingen ons blijven vinden. Dat het een huis blijft voor het hele dorp.”