Rivierengebied

DOS Sportief en T&P Sport nemen hun intrek in nieuwe sporthal Lignum

MAURIK - Sportverenigingen DOS Sportief uit Eck en Wiel en T&P Sport uit Ommeren zijn verhuisd naar de nieuwe sporthal Lignum in Maurik.

Emotioneel

De verhuizing was voor beide verenigingen emotioneel, na vele jaren verlieten zij hun vertrouwde omgeving. Bij het verhuizen van de spullen kwamen talrijke herinneringen naar boven. Maar eenmaal in de de nieuwe sporthal gearriveerd, ging de stemming over in blijdschap.
Om alle toestellen onder te brengen in Lignum is er nog wel een uitdaging omdat de bergingsruimte beperkt is. Op dit moment is er overleg tussen alle betrokken om te kijken hoe dit opgelost kan worden.

Lang gekoesterde wens

Voor DOS Sportief ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Sinds 2005 zijn ze continu betrokken geweest bij een lobby bij de gemeente Buren voor een nieuwe sporthal in verband met ruimte gebrek in hun onderkomen in Eck en Wiel. De sporthal was een hoofdpijndossier voor de gemeenteraad, maar na jaren praten ging in 2021 de kogel door de kerk en werd er besloten dat er een nieuwe sporthal gebouwd ging worden. Sporthal Lignum werd vrijdag 23 september officieel geopend.
De twee samenwerkende clubs starten na de herfstvakantie met de lessen op de nieuwe locatie.