Rijk van Nijmegen

Almir mag naar het WK in Oostenrijk

Dansstudio Almir in Druten
Dansstudio Almir in Druten © RN7
DRUTEN & WIJCHEN - Ze behoren tot de drie beste dansperformers in Nederland. En nu gaat dansstudio Almir in Druten en Wijchen ook voor internationale erkenning. Ze gaan meedoen met de Wereldkampioenschappen Hip-Hop & Popping van 26 tot en met 30 oktober in Graz, Oostenrijk. Ze doen voornamelijk mee met de Hiphop categorie met een groep van 16 dansers, een groep van 7 personen, 4 solisten en enkele duo’s. Met deze groepen gaan ze Nederland vertegenwoordigen bij de wereldkampioenschappen.
Er is ook nog een toernooi met Popping dansen. Eigenaar Almir Abdula: “Popping dansen dat zegt de naam al, is bewegen als een pop en dat is voor je spieren een pittige dans, je spant je spieren continu aan en bent eigenlijk met tikjes aan het dansen. Het is heel vermoeiend.” Om de wereldkampioenschappen te bereiken, hebben ze het afgelopen seizoen een groot aantal ranking wedstrijden gedaan op verschillende dansscholen door heel het land. Hierbij hebben ze zoveel punten gescoord dat ze Nederland mogen gaan vertegenwoordigen.
Er is grote concurrentie in Graz van honderden tegenstanders uit verschillende landen. Zeker 20 landen zijn vertegenwoordigd. Ze hopen dat ze de finale zullen gaan halen maar hopen ook te kunnen genieten van het kijken naar de optredens van de andere landen. “We weten ondertussen in Nederland wat wij kunnen en niet kunnen. Maar er zijn andere landen die durven net een tandje meer dan dat wij dat durven, dus we hopen er ook veel van te leren”, zegt Almir.
Aan het meedoen met zo’n kampioenschap zijn natuurlijk kosten verbonden. Sponsors zijn nog van harte welkom. Gelukkig hebben ze een groep supporters, vaak ouders, die met eigen vervoer de reis en de dansers gaan ondersteunen.