Arnhem en omstreken

Sprookjes, ridders en spoken in de herfstvakantie

Tijdens het Sprookjesfestival draait het om prinsen en prinsessen
Tijdens het Sprookjesfestival draait het om prinsen en prinsessen © Sprookjesfestival Arnhem
DOORWERTH - Ridder Hendrik van Doorenweerd verzorgt tijdens de herfstvakantie een rondleiding door kasteel Doorwerth. In Arnhem staat het bol van de prinsen en prinsessen tijdens het Sprookjesfestival en in Duiven worden kinderen voorgelezen en krijgen zij pannenkoeken.
Op een groot aantal plaatsen in de regio Arnhem worden tussen 22 en 30 oktober activiteiten voor kinderen gehouden. Zo kunnen kinderen vanaf 4 jaar terecht in kasteel Doorwerth, waar zij samen met Hendrik van Doorenweerd een wandeling maken. Tijdens de wandeling vertelt de ridder over het kasteel en hoe het leven er in de middeleeuwen uitzag.
Arnhem staat deze week voor de 14de keer in het teken van het Sprookjesfestival. Het evenement beperkt zich dit jaar niet tot het centrum van de stad, want een sprookjeskaravaan trekt tijdens de herfstvakantie de wijken in. De karavaan is op maandag in Malburgen en op dinsdag in Schuytgraaf. Kronenburg is woensdag aan de beurt. Op donderdag trekt de karavaan naar de Geitenkamp en op vrijdag staat hij in Presikhaaf.

Pannenkoekenfeest in De Stek

In De Stek in Duiven worden tijdens de herfstvakantie verschillende activiteiten voor kinderen gehouden. Op woensdagmiddag 26 oktober vindt daar een pannenkoekenfeest plaats, waarop kinderen vanaf 13.00 uur pannenkoeken kunnen komen eten en kunnen luisteren naar een voorleesverhaal. Voor de wat oudere jeugd wordt vrijdagavond de Popcorn Movie Night gehouden en die begint om 20.00 uur.
Net voor Halloween vindt in Lobith een heuse spooktocht plaats. Het initiatief hiertoe is genomen door Ingrid Bakker. Zij begon in 2017 met het plaatsen van een pop in haar voortuin en een jaar later sloten zich daar een aantal buren bij aan. Dit jaar heeft Bakker haar huis omgetoverd tot een 'horror huis', waar alle kinderen van Lobith op 29 oktober aan mogen bellen, als ze durven!