Arnhem en omstreken

Sara Bax zoekt met haar liedjes naar een verbinding

Sara Bax tijdens opnamen in de studio
Sara Bax tijdens opnamen in de studio © RTV Connect
ARNHEM - Muziek gaat voor Sara Bax vooral om verbinden, om het maken van een connectie. "Ik vind het tof als mensen door mijn liedjes worden geraakt, of als ik mensen aan het denken zet", aldus de zangeres, die bezig is aan haar laatste jaar op het Artez Conservatorium in Arnhem.
"Ik wist al heel vroeg dat ik zangeres wilde worden", vertelt ze. "Volgens mijn moeder zei ik dat al toen ik 4 was. Het is nog wel een paar keer veranderd, maar het is altijd weer teruggekomen. Liedjes schrijven doe ik pas vanaf mijn puberteit, vanaf het moment dat ik mij echt wilde uitten en dat niet kon in de liedjes die ik kende. Vanaf dat moment ben ik zelf gaan schrijven."
Sara heeft geen makkelijke jeugd gehad. Ze is als kind geestelijk en emotioneel mishandeld en op haar 16de uit huis geplaatst. "Mijn eerste liedjes gingen vooral over die tijd, maar nu is het breder getrokken en gaan ze ook over de wereld om mij heen en hoe ik de dingen zie."
De titels van haar nummers spreken voor zich. Zo verscheen in januari van dit jaar de single 'Haunted Hause', die op Spotify inmiddels meer dan 10.000 keer is beluisterd, en staan op haar debuut-EP drie nummers: 'Daddy', 'Boy On The Moon' en 'Turn Down The Pace'. "Dat laatste nummer is ook een beetje een reminder, zodat ik de dingen die ik wil in mijn eigen tempo doe."