Arnhem en omstreken

Motorsportpark Gelderland Midden krijgt Grand Prix wedstrijd

Het starthek in Arnhem
Het starthek in Arnhem © Motorsportpark Gelderland Midden
ARNHEM - Het Motorsportpark Gelderland Midden in Arnhem is komend jaar een van de 17 circuits waar wordt gestreden om de wereldtitel. In eerste instantie leek Oss de belangrijkste kandidaat voor de Grand Prix, die nu op 20 augustus in Arnhem wordt verreden.
Het is voor het eerst dat een wedstrijd van het WK in Arnhem wordt verreden. Twee jaar geleden had het Motorsportpark Gelderland Midden ook een nominatie voor een WK-ronde, maar ging dat als gevolg van de coronapandemie niet door.
De laatste internationale wedstrijden in Arnhem zijn verreden in de zomer van 2020. De winnaar was toen Glenn Coldenhoff. De Nederlander, die rijdt voor het team van Yamaha, eindigde dit jaar als vijfde in het wereldkampioenschap. Brian Bogers werd zesde en Calvin Vlaanderen eindigde als zevende.
Het WK 2023 bestaat uit 20 wedstrijden. Hiervan zijn inmiddels 17 wedstrijden gekoppeld aan een circuit. Het seizoen start op 12 maart in Argentinië en eindigt op 15 oktober in Groot-Brittannië. Arnhem is de zestiende Grand Prix op de wedstrijdkalender.