Achterhoek

Aangestoken brand vernielt muurschildering in Eibergse tunnel

Aangestoken brand vernielt muurschildering in Eibergse tunnel
Aangestoken brand vernielt muurschildering in Eibergse tunnel © Natasja Scharenborg
EIBERGEN - Een muurschildering in de fietstunnel nabij sportpark de Beijenkamp in Eibergen is vernield. Vandalen hebben dinsdagavond brand gesticht in de tunnel.
"We wilden de tunnel graag fris en vriendelijk maken met onze muurschildering", schrijft artiest Natasja Scharenborg op Facebook. Samen met haar collega Kim Froeling was ze aan de slag gegaan met het omtoveren van de fietstunnel, waarvan een deel al klaar was. "We kwamen bij de tunnel en zagen tot onze schrik dat er brand is gesticht. De schade is enorm", aldus Scharenborg. De muren die al klaar waren zitten onder het roet, ook het plafond en tegenoverliggende muur zijn beschadigd geraakt. "Echt ongelofelijk dat er mensen zijn die moedwillig dit hebben aangestoken en geen respect hebben voor andermans werk en spullen", vertelt de kunstenaar. "We zijn er verdrietig van."
De brand is dinsdagavond, tussen zeven en negen uur, aangestoken. "De brandweer is gekomen om het te blussen. Verder weten we vrijwel niets", aldus Scharenborg. De opdracht voor de muurschildering kwam van Culturije, de cultuur- en erfgoedsector van de gemeente Berkelland. Zowel Scharenborg en haar collega als Culturije hopen dat getuigen zich melden: "We willen het graag horen als u iets gezien heeft, of als uw kinderen misschien iets hebben gehoord of gezien."