Arnhem en omstreken

'Gedupeerden toeslagenaffaire mogen niet worden vergeten'

De tentoonstelling is op het centrale plein te zien.
De tentoonstelling is op het centrale plein te zien. © RTV Connect / Arjan Hoefakker
ARNHEM - Gedupeerden van de toeslagenaffaire mogen niet worden vergeten, meent de SP in Arnhem. Daarom heeft die partij portretten van de benadeelden groots tentoongesteld in het centrum van de Gelderse hoofdstad.
Op het Audrey Hepburnplein zijn grote foto's te zien van gedupeerde ouders. Ze zijn door Bert Teunissen geportretteerd en vastgelegd op de gevoelige plaat. De afbeeldingen zijn een maand lang te zien in het centrum van de Rijnstad.
Volgens de partij is het van belang dat de onmenselijkheid van het schandaal nu toch zichtbaar wordt in de serie portretten. Fractievoorzitter Gerrie Elfrink legt uit waarom de partij de tentoonstelling naar het centrum van de stad haalde. In deze video van streekomroep RTV Connect ziet u een aantal van de portretten:
Ter afsluiting van de tentoonstelling wordt in de naastgelegen bioscoop de film 'Alleen tegen Staat' vertoond. Daarbij zal SP-Kamerlid Renske Leijten in gesprek gaan met een aantal van de gedupeerde ouders. In de film vertellen gedupeerden hoe het schandaal invloed had op hun leven.