Achterhoek

Kerkemijer in Rekken gaat transformatie tegemoet

Kerkemijer in Rekken gaat transformatie tegemoet
Kerkemijer in Rekken gaat transformatie tegemoet © Nieuws uit Berkelland
REKKEN - Het college van Berkelland is positief over de plannen van tien ondernemers uit Rekken om de Kerkemeijer om te toveren tot woningbouw. Een deel van de horecagelegenheid wordt gesloopt, maar het monumentale voorcafé met winkeltje en de kleine feestzaal blijven bestaan.
Vorig jaar gaf de gemeente al toestemming voor de woningbouwplannen aan de DorpsCoöperatie Rekken (DCR). Destijds was de intentie om alle bebouwing te laten staan en inpandige woningen te creëren. Nu is besloten dat de grote feestzaal en achterliggende bowlingbaan worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komen twee twee-onder-een-kapwoningen en zes starterswoningen. Ook worden twee modulaire woningen geplaatst voor een duur van maximaal tien jaar. "Omdat deze invulling wezenlijk anders is dan het oorspronkelijke plan, heeft het college opnieuw een principebesluit genomen", aldus gemeente Berkelland.
Wethouder Arjan van Gijssel is enthousiast dat ook in kleine kernen gebouwd wordt. "En ik ben blij dat er nu ook in Rekken schot in de zaak zit", vertelt hij. "Dat inwoners een dorpscoöperatie opzetten en dit dan met hulp van Rekkense ondernemers realiseren vind ik bewonderingswaardig." De wethouder volgt de ontwikkeling naar eigen zeggen met veel belangstelling.''