Liemers

John Teunissen nieuwe fractievoorzitter CDA Montferland

John Teunissen nieuwe fractievoorzitter CDA Montferland
John Teunissen nieuwe fractievoorzitter CDA Montferland © John Teunissen
'S-HEERENBERG - John Teunissen uit ’s-Heerenberg is de nieuwe fractievoorzitter van het CDA in Montferland. Hij neemt daarmee de taak van Karlijn Looman over.
"Ik ben vereerd dat ik fractievoorzitter ben geworden", vertelt Teunissen. "Zeker ook omdat ik er nog niet zo lang bij ben." Teunissen is raadslid sinds maart dit jaar en was niet eerder fractievoorzitter. Hij stond op nummer twee op de kandidatenlijst en kreeg veel stemmen tijdens de verkiezingen van inwoners uit de gemeente. 'Hij heeft zich binnen een zeer korte tijd weten te ontplooien tot een kundig raadslid', laat het CDA weten. Teunissen is door de fractie verkozen tot fractievoorzitter. "Ik voel de verantwoordelijkheid om de belangen van onze fractie en partij op een goede wijze in de gemeenteraad te vertegenwoordigen en dat zal ik ook zeker doen", vertelt Teunissen.
Karlijn Looman nam 13 oktober afscheid als fractievoorzitter en raadslid. "Ik heb goed samengewerkt met Karlijn, dat heb ik als zeer prettig ervaren", vertelt Teunissen. "En de lijn die door haar samen met de fractie is uitgezet, die zetten we door." Theo Bolder zal tijdens de raadsvergadering van 10 november 2022 geïnstalleerd worden als raadslid. Bolder komt uit Azewijn en was eerder raadslid voor het CDA. Hij was de afgelopen maanden actief als fractievolger.