Achterhoek

Stickers moeten hardrijders stoppen in Breedenbroek

Stickers moeten hardrijders stoppen in Breedenbroek
Stickers moeten hardrijders stoppen in Breedenbroek © REGIO8
BREEDENBROEK - In Breedenbroek zijn ze klaar met hardrijdend verkeer op de Terborgseweg. De Belangenvereniging Breedenbroek-Voorst heeft daarom in samenwerking met basisschool de Borckeshof een actie opgezet om de weggebruikers te wijzen op de maximumsnelheid, dertig kilometer per uur.
“Er komen echt nog wel auto’s door die de tachtig kilometer per uur aantikken”, aldus Anita Geven-Wissing namens de lokale belangenvereniging. In totaal zijn driehonderd stickers verspreid door de buurt. De leerlingen van De Borckeshof gingen zelf op het schoolplein langs de Terborgseweg aan de gang met het beplakken van de containers. Hoewel er geen ernstige incidenten zijn geweest bij de school, maakt de schoolleiding zich wel zorgen. “Kinderen die hier spelen gaan op in hun spel, letten niet op en komen op de straat terecht”, zegt schooldirectrice Yvet Knoefmann. “Als je dan nog moet remmen, kan dat een gevaarlijke situatie opleveren, of een kind op de motorkap.”
De jonge leerlingen deden enthousiast mee met de actie. Naast het plakken van de stickers, was ook een speciaal versje ingestudeerd over het gebruik van het zebrapad op de Terborgseweg. “Door dat versje blijft het in het hoofd zitten”, zegt directrice Knoefmann, die merkt dat de kinderen genieten. “Ze vinden het vooral leuk dat ze op de foto mogen, dat de krant er is en dat ze op de televisie komen.” Geven-Wissing van de belangenvereniging is tevreden over de dag: “De actie is ook heel hard nodig en het werd heel enthousiast ontvangen door alle bewoners. Die zeiden allemaal dat er veel te hard wordt gereden.”