Achterhoek

Woningen in voormalig bankkantoor bij stad Doetinchem

Woningen in voormalig bankkantoor bij stad Doetinchem
Woningen in voormalig bankkantoor bij stad Doetinchem © REGIO8
DOETINCHEM - Doetinchem steunt de ombouw van het voormalige ABN Amro-kantoor bij de binnenstad tot woningen. Een ontwikkelaar uit Varsseveld krijgt groen licht om in totaal elf appartementen te realiseren op drie verdiepingen.
“Het kantoor staat sinds kort leeg en de ontwikkelaar wil hier woningen realiseren”, laat de gemeente Doetinchem weten over het pand op de hoek van de Terborgseweg en de IJsselkade. “De woningen passen prima op deze plek. In hetzelfde gebouw zijn al appartementen. Woningen zijn beter dan een leegstaand kantoor. Dat is belangrijk omdat het hier gaat om een belangrijke aanloopstraat richting het centrum.” Het gebouw staat sinds eerder dit jaar leeg, toen ABN Amro besloot het kantoor te sluiten.
In het pand is ruimte voor negen ‘levensloopbestendige koopwoningen’. Deze appartementen krijgen een maximale koopprijs van 250.000 euro. Ook komen er twee appartementen die maximaal 225.000 euro mogen kosten, of als sociale huurwoning in de markt moeten worden gezet. Op het eigen terrein van het kantoorpand komen zeventien parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners.