Noord-Veluwe

In- en uitchecken met een contactloze betaalpas nu ook in onze regio mogelijk

Bussen vanaf nu herkenbaar door OVpay logo
Bussen vanaf nu herkenbaar door OVpay logo © RRReis, Keolis
NUNSPEET - Reizigers in de regio IJssel-Vecht kunnen vanaf vandaag in- en uitchecken met een contactloze betaalpas. Dit is nu ook mogelijk in onze regio. Mensen kunnen in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard. Dit kan ook via de mobiel. De stadsdiensten in Harderwijk worden ook de OVpay bussen. Aan dit logo zijn ze ook te herkennen. In- en uitchecken kan uiteraard ook nog met de OV-chipkaart.
Reizen met een betaalpas is de eerste nieuwe betaalvorm in het OV, die door gezamenlijke OV-bedrijven en Translink landelijk wordt ingevoerd. De reiziger stapt in en checkt in bij de kaartlezer met een contactloze betaalpas of creditcard, plastic of op een mobiel. Bij het verlaten checkt de reiziger uit met dezelfde pas.

Gebruik de juiste pas

Het is belangrijk dat de reiziger met de gewenste pas in- en uitcheckt en dat de pas uit de portemonnee of pasjeshouder gehaald wordt. Dit geldt voor de OV-chipkaart, contactloze betaalpas en de creditcard. Als de reiziger kiest om te betalen met de betaalpas of creditcard op de mobiel, dan gaat dat digitaal. Vervolgens houdt de reiziger de pas stil tegen de kaartlezer bij het contactloze symbool. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening. Het is daarom dus belangrijk om de juiste pas te gebruiken.

Betalen met OVpay

Betalen kan vanaf vandaag met een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank of SNS. Ook kan dit met een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS), alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa. Als je smartphone voor contactloos betalen ook gekoppeld is aan één van de bovengenoemde betaalpassen en/of creditcards. Het betalen kan ook met de OV-chipkaart en barcode.
De bussen zijn aan de buitenkant voorzien van herkenbare logo’s, zodat de reizigers weten dat in deze bussen gebruik gemaakt kan worden van OVpay. Reizigers die overstappen worden geadviseerd om nog wel te reizen met de OV-chipkaart. OVpay is namelijk (nog) niet mogelijk in (de kleine bussen) bij buurtRRReis, reserveerRRReis en haltetaxiRRReis. De kosten van gemaakte reizen op één dag worden bij elkaar opgeteld en de volgende dag als één totaalbedrag afgeschreven.