Achterhoek

Welling, Mulder en Boetners in race voor Gelderse Kleiroze

Welling, Mulder en Boetners in race voor Gelderse Kleiroze
Welling, Mulder en Boetners in race voor Gelderse Kleiroze © REGIO8
ULFT - Henry Welling, Paul Mulder en De Boetners maken dit jaar kans op de Gelderse Kleiroze. De prijs wordt uitgereikt voor het ‘haevegste streektaalnummer’ dat het afgelopen seizoen is uitgekomen in de Achterhoek en Liemers.
“De nominatie vind ik al een hele eer”, aldus Kevin Raayman, leadzanger van De Boetners. Voor de dialectband is het de derde nominatie voor de prijs, in 2016 wonnen De Boetners hem. “Het is mooi dat er een prijs is waarbij streektaal apart wordt belicht”, vervolgt Raayman. “Normaal is natuurlijk gestopt, Jovink speelt niet meer, er mag dus wel wat meer leven in komen.” De Boetners zijn genomineerd met het nummer ‘Gao asteblief niet weg’, dat samen met zangeres Marise den Bakker is opgenomen. Welling maakt kans met ‘Klein Zuske’, terwijl Mulder in de race is met de song ‘Eén hond, twee hönd’.
De prijs wordt op zondagmiddag 27 november uitgereikt tijdens het muziekfestival Plat Gespöld in de DRU in Ulft. Naast de genomineerden, treden ook Timo van de Sande, Eva Sophie Backhuysen, Jesse Klein Entink op. Voor alle drie de relatief jonge artiesten is het hun eerste kennismaking met dialectmuziek. Klein Entink, lid van het Achterhoekse hiphopcollectief Eastwave, gaat een speciale hiphop-versie van het nummer Oerend Hard spelen.