Achterhoek

Jeffrey uit Ulft gaat in Spanje de strijd aan voor Kika

Jeffrey uit Ulft gaat in Spanje de strijd aan voor Kika
Jeffrey uit Ulft gaat in Spanje de strijd aan voor Kika © Jeffrey Lankveld
ULFT - Jeffrey Lankveld uit Ulft gaat in december voor de tweede keer de marathon van Valencia lopen om geld op te halen voor Kika. In de Spaanse stad wil de Achterhoeker aandacht vragen voor de ziekte bij kinderen en meehelpen om het grote doel, 100 procent genezing te bereiken.
“Zelf heb ik heel veel schijnende verhalen gehoord, dat gaat mij gigantisch aan mijn hart”, vertelt Jeffrey Lankveld uit Ulft. Dat hij de marathon dit jaar weer gaat lopen, was voor hem geen issue. “Dat was een heel makkelijk besluit voor mij, als je daar één keer aan hebt meegedaan dan blijf je er waarschijnlijk mee doorgaan”, vertelt de Ulftenaar over zijn drijfveer. “Het is ook echt een familiegevoel dat je bij Kika hebt. Ik vind het heel belangrijk dat een kind gezond hoort te zijn, buiten kan spelen en niet in een ziekenhuis ligt. Dus daarom ga ik strijden voor Kika.”
Lankveld heeft een donatiepagina met een streefbedrag van 3500 euro, daarvan is de teller al ruim over de helft. Ondertussen hoopt hij nog op veel steun en donaties met zijn actie ‘de rug op bij de club van 42’: “Daarmee kunnen mensen vanaf een bedrag van 50 euro, met de naam bij mij achterop de rug. Vanuit daar lopen ze dan mee met de run voor Kika.” Ook heeft hij verschillende emballage acties waarbij mensen hun statiegeld kunnen doneren bij verschillende supermarkten in de Achterhoek. Daarnaast organiseert hij op 20 november een spinningmarathon in samenwerking met een sportschool in Gendringen.

Trainen

Voor de ruim 42 kilometer lange marathon, in het centrum van de Spaanse stad is hij volop aan het trainen. “Ik loop nu mooi op schema. 3 á 4 keer in de week train ik, daarnaast loop ik in het weekend nog een lange duurloop. Zaterdag weer één van een kleine 28 kilometer.”