Achterhoek

Weg tussen Etten en Terborg gaat op de schop

Weg tussen Etten en Terborg gaat op de schop
Weg tussen Etten en Terborg gaat op de schop © REGIO8
TERBORG - De doorgaande weg tussen Etten en Terborg wordt het komende jaar in fases aangepakt. De werkzaamheden zijn nodig omdat zowel de Ettensestraat als de Zeddamseweg volgens de gemeente Oude IJsselstreek in 'slechte staat' verkeert.
De renovatiewerkzaamheden zijn maandag gestart op de Ettensestraat in Terborg. In fases wordt er vanaf de Gamma naar de kruising met de Slingerparallel N317 bij Etten gewerkt. Door middel van het werken in fases hoopt de gemeente grotere hinder te voorkomen. De weg wordt in verschillende delen afgesloten voor het gemotoriseerde verkeer. Voetgangers en fietsers kunnen via aangegeven routes de werkzaamheden passeren. Als het volgens planning gaat, wordt er na het paasweekend in 2023 vanaf de bouwwinkel aan de Zeddamseweg tot de aansluiting met de Hoofdstraat in Terborg gewerkt.
Volgens Oude IJsselstreek is het aanpakken van de weg broodnodig. Zowel de Ettensestraat als de Zeddamseweg verkeren door asfaltverhardingen in slechte staat. In samenwerking met de aannemer wil de gemeente de verkeersveiligheid en het straatbeeld verbeteren. Zo wordt er gekeken naar de kwaliteit van het groen, de openbare verlichting en naar het klimaat. Zo moet het toekomstige wegdek zorgen voor een betere afvoer van regenwater. Er wordt ook een zogenaamd infiltratieriool aangelegd.