Achterhoek

Iselinge Hogeschool heeft opnieuw een ‘Topopleiding’

Iselinge Hogeschool heeft opnieuw een ‘Topopleiding’
Iselinge Hogeschool heeft opnieuw een ‘Topopleiding’ © E. Veenhuis
DOETINCHEM - Voor de zesde keer op rij is de pabo-opleiding van de Iselinge Hogeschool uit Doetinchem door de Keuzegids Hbo bestempeld met het predicaat 'Topopleiding'. De school valt tweemaal in de prijzen, want ook de associate degree-opleiding tot Pedagogisch Educatief Professional is uitgeroepen tot beste in de categorie onderwijs en opvoeding.
"We zijn dankbaar dat we ook dit jaar weer een mooie bevestiging krijgen", vertelt directeur-bestuurder Anne-Marie Haanstra van Iselinge Hogeschool. "Het is een groot compliment.” Sinds 2018 krijgt de Doetinchemse hogeschool onafgebroken het predicaat Topopleiding voor hun pabo-opleiding. Ondanks dat ze het dit jaar voor de zesde keer op rij mochten ontvangen, was de directeur-bestuurder naar eigen zeggen toch verrast: “We hadden de stille hoop dat we ook dit jaar weer Topopleiding zouden worden, maar het is ieder jaar toch weer spannend.”
De beoordeling wordt gedaan door de Keuzegids Hbo. Via een stemming door de Nationale Studenten Enquête (NSE) hebben ook studenten invloed op de uitslag. “We zijn heel blij dat onze studenten ook dit jaar weer zo positief zijn over de opleidingen van Iselinge Hogeschool”, aldus Haanstra.

Tekort

Haanstra hoopt dat door de hoge klasseringen meer scholieren voor een opleiding in de onderwijssector kiezen: “We hebben er goede hoop op dat we ook dit jaar een mooi aantal studerenden zich zullen aanmelden. Het is namelijk heel belangrijk dat veel mensen kiezen voor het educatieve domein. Er is een steeds groter wordend arbeidstekort in Nederland en in onze regio.”