Achterhoek

Bocholt wil Achterhoekers weer verwelkomen tijdens kermis

Bocholt wil Achterhoekers weer verwelkomen tijdens kermis
Bocholt wil Achterhoekers weer verwelkomen tijdens kermis © REGIO8
BOCHOLT - Na twee jaar gedwongen coronapauze kunnen Nederlanders en Duitsers vanaf vrijdag hun hart weer ophalen op de jaarlijkse kermis in Bocholt. Ter ere van het achthonderdjarig jubileum van de Duitse grensstad is er dit jaar één dag langer feest.
“We hebben drie jaar geen kermis gehad en we merken in de stad dat de mensen zin in de kermis hebben”, aldus Ludger Dieckhues, voorzitter Stadtmarketing Bocholt. “Wij verheugen ons erop, ik geloof de inwoners van Bocholt en de mensen van buitenaf ook.” Traditioneel trekken er ook veel Achterhoekers de grens over om de kermis te bezoeken, tot grote vreugde van de organisatie: “Dat brengt natuurlijk omzet naar de kermis. Voor ons is het niet alleen het Ruhrgebied of Münsterland of de Nederrijn ons gebied, maar ook de Achterhoek.” De kermis in Bocholt heeft ruim 300 attracties, kermiskraampjes en horecapunten.
De torenhoge energieprijs en het personeelstekort zorgt ook bij de organisatie voor problemen. Ondanks de problemen is er snel besloten om de kermis door te laten gaan. “We hebben er ook nog in de laatste dagen over gesproken, maar we laten het doorgaan na drie jaar pauze en ook omdat we niet weten wat er komt”, geeft Dieckhues aan. “Als we weten dat de tijden lastig zijn, moet men voor de stemming en voor het jubileum van de Stadt, de kermis vieren. En ik hoop en geloof ook dat de mensen er plezier in gaan hebben.”

Corona

Ook het aantal coronagevallen in het strikte Duitsland loopt weer op. De laatste dagen zijn er in Noordrijn-Westfalen bijna 20.000 nieuwe coronagevallen bijgekomen per dag, maar dat is geen reden om de kermis niet door te laten gaan. “Als iemand zich zorgen maakt over Corona, dan komen ze niet naar dit evenement toe”, aldus de voorzitter. “Dat is ook hoe we het kunnen beschermen en geloven we dat we, zelfs met de milde stijging, het door kunnen laten gaan.”

‘Gaat krap worden’

Ondanks dat de voorbereiding nog veel tijd in beslag neemt, kijkt de organisatie uit naar donderdag, wanneer de kermis begint: “Om 13.00 uur gaan de winkels en kraampjes open en om 18.00 uur de kermis. Ik weet wat we tot 13.00 uur op donderdag nog te doen hebben en dat gaat krap worden, maar we zullen klaar zijn.