Arnhem en omstreken

Veel belangstelling voor eerste middelbare vrije school in Arnhem

Volle zaal met ouders en mogelijk toekomstige leerlingen op het Leerpark.
Volle zaal met ouders en mogelijk toekomstige leerlingen op het Leerpark. © RTV Connect
ARNHEM - Als alles volgens plan verloopt, gaat de eerste middelbare vrije school in Arnhem open in het schooljaar 2023-2024. Een bomvolle zaal met geïnteresseerde ouders en kinderen luisterde dinsdagavond naar informatie over dit nieuwe project. Vrije scholen voor het basisonderwijs waren er al in Arnhem, maar nog niets om naar door te stromen.
Een aantal ouders uit Arnhem is dit project gestart. “Onze kinderen wilden naar een vrije middelbare school, maar die was er nog niet,” vertelt initiatiefnemer Gijs Meijer. De ouders zochten de samenwerking op met Leerpark Arnhem: “We waren op zoek naar grotere middelbare school. Deze locatie is mooi in het midden als je niet naar Nijmegen of Zutphen wilt.” En dat blijkt precies de reden dat het zo druk is: "Tussen de 180 en 200 geïnteresseerden waren aanwezig bij de informatieavond", telt kwartiermaker Wim den Blanken.
Tijdens de informatieavond konden alle geïnteresseerde bezoekers horen hoe de school eruit moet gaan zien. Leerlingen en docenten van andere vrije scholen uit Deventer en Nijmegen beantwoordden vragen van bezoekers. “We hebben nog geen docenten, dus we moesten iets bedenken om een goed beeld te schetsen en een sfeer te creëren”, vertelt Den Blanken.