Noord-Veluwe

Burgemeester hijst regenboogvlag bij het gemeentehuis van Nunspeet

Burgemeester hijst de regenboogvlag.
Burgemeester hijst de regenboogvlag. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Om kwart over negen hees burgermeester Céline Blom zelf de regenboogvlag bij het gemeentehuis van Nunspeet. Voor Nunspeet een bijzonder moment. “Ik heb op deze mooie zonnige dag de regenboogvlag mogen hijsen conform het besluit van de gemeenteraad van Nunspeet,” vertelt burgemeester Céline Blom. “Hiermee laten wij zien dat iedereen mee mag doen. Daar hebben wij de inclusieagenda voor. Samen met elkaar in gesprek staat hierbij centraal.”
Tekst gaat verder onder de video.
True Colors

Volgens Gerrit van der Poll, van True Colors, is het belangrijk dat juist de burgemeester laat zien dat iedereen mag meedoen. “Zij straalt echt inclusie uit en dat straalt de gemeente ook uit. Dat was bij de vorige burgemeester niet het geval.” Van tien tot vijf uur is er een informatiestand voor het gemeentehuis vanuit True Colors. Je kan langskomen met je vragen, voor een goed gesprek of om bijvoorbeeld je nagels te laten lakken in de regenboogkleuren.

Emotionele dag

Voor velen is Coming Out Day, 11 oktober, een emotionele dag. Van acceptatie is helaas nog niet overal sprake. Het gebeurt nog steeds dat LHTBI jongeren worden uitgescholden, uitgesloten niet mogen zijn hoe en wie ze willen zijn. Voor Geertje Zoet geldt dat iemands karakter het belangrijkste is en hoe men in het leven staat. Laten wij daar met zijn allen ons op richten.
True Colors organiseert in samenwerking met Veluvine Nunspeet om kwart over acht nog een intiem concert met Leif de Leeuw en Sem Jansen. Voor de laatste kaartjes graag contact opnemen met theater Veluvine.