Achterhoek

Werkstraf voor man die geslachtsdeel uit busje hangt

Werkstraf voor man die geslachtsdeel uit busje hangt
Werkstraf voor man die geslachtsdeel uit busje hangt © REGIO8
ZELHEM - Een man uit Rhenen is veroordeeld voor het laten zien van zijn geslachtsdeel, onder meer aan minderjarige meisjes in onder meer Zelhem. Hij kreeg een voorwaardelijke celstraf van een maand opgelegd, naast een taakstraf.
“De man had eerder een pornoverslaving, maar had deze na een behandeling onder controle”, laat de Rechtbank Gelderland weten naar aanleiding van de uitspraak. “Tijdens een periode met veel stress kreeg de man een terugval. Hij liet meerdere keren zijn blote geslachtsdeel aan voorbijgangers zien vanuit een langzaam rijdend busje, onder meer in Zelhem.” Nadat hij die liet zien, reed hij snel weer door. Later bleek dat een van de meisjes die hem op dat moment zag 15 jaar oud was. Andere slachtoffers waren 20 en 21 jaar oud.
In totaal zijn er volgens de rechtbank vijf zaken van openbare schennispleging bewezen. Bij twee andere zaken werd de man vrijgesproken, dit omdat alleen zijn onderbroek te zien was. De man is veroordeeld tot een taakstraf van zestig uur, naast de voorwaardelijke celstraf van een maand. Ook moet hij een behandeling volgen.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal