Het nieuws van donderdag 6 oktober

Het nieuws van 6 oktober
Het nieuws van 6 oktober © RN7
REGIO - Bossen lijden schade door storm en overstromingen, parkeertarieven Nijmegen gaan weer omhoog en een kasteel op een boot met een pony erop. Dit is het RN7 Regionieuws van donderdag 6 oktober.

Bosbeheer

Het houtkapseizoen begint bijna. Het moment waarop natuurbeheerders de balans opmaken van de staat van de natuur. Bosbeheerder Pieter Westerhof ziet hoe zeer zijn bossen schade op hebben gelopen door stormen en de droogte van afgelopen jaren.

Parkeren weer duurder

De parkeertarieven in Nijmegen worden duurder. Dit zal gelden voor zowel straat parkeren als parkeren in parkeergarages en op parkeerterreinen. Voor het parkeren op straat zullen de kosten gemiddeld 30 cent omhooggaan. Ditzelfde bedrag geldt voor parkeergarages en parkeerterreinen met een kortparkeertarief. Bij dagparkeertarief is deze stijging 3 euro. Tarieven voor bewoners en bezoekersvergunningen zullen gelijk blijven. Dit allemaal zal in 2023 ingaan.

Music Meeting

Music Meeting Festival heeft een nieuwe artistiek leider. Sinds 1 oktober heeft Martyna van Nieuwland het stokje overgenomen van haar voorganger. Van Nieuwland komt zelf uit Polen, daar heeft ze negen jaar ervaring opgedaan als artistiek leider. Ze staat daar bekend als een vooruitstrevend programmeur met een brede nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen in muziek over de hele wereld. De volgende festivaleditie van Music Meeting Festival is komend voorjaar.