Achterhoek

'Voorkomen dat meer mensen in armoede komen'

'Voorkomen dat meer mensen in armoede komen'
'Voorkomen dat meer mensen in armoede komen' © REGIO8
HENGELO - Bronckhorst roept haar inwoners op om vooral contact op te nemen als er problemen ontstaan door de forse inflatie. Vorige week nam de gemeenteraad unaniem een pakket met maatregelen aan om mensen te ondersteunen die kampen met onder meer oplopende energiekosten.
“We zien dat onze inwoners het financieel echt moeilijker krijgen”, zegt wethouder Evert Blaauw. “Ook mensen met een hoger inkomen raken nu in de knel. Een stabiele samenleving vinden we erg belangrijk. Daarom krijgen inwoners die in financiële nood zitten direct ondersteuning.” De minimaregelingen worden tot het einde van dit jaar beschikbaar voor inwoners met een inkomen tot 130% van de bijstandsnorm. Ook worden de criteria voor het aanvragen van energietoeslag verruimd, dit gaat om een bedrag van 1300 euro.
In de gemeenteraadsvergadering van vorige week wezen partijen er al op dat het in contact komen met inwoners lastig is. Daarom doet Bronckhorst op de website een oproep aan inwoners om zich vooral te melden. Vanwege de oplopende energiekosten is het bijvoorbeeld ook mogelijk om hulp te krijgen van een energiecoach. Deze komt gratis aan huis met praktische besparingstips.
Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met de lokale omroep Ideaal