Rijk van Nijmegen

Dorpshuis De Slenk in De Horst krijgt Bronzen Certificaat voor toegankelijkheid

Wethouder van de Scheur onthult het certificaat
Wethouder van de Scheur onthult het certificaat © Omroep B&D
GROESBEEK-DE HORST - In en rond dorpshuis De Slenk in De Horst zijn veel aanpassingen verricht om de toegankelijk van het gebouw te verbeteren. Dit heeft geresulteerd in de toekenning van een Bronzen Certificaat voor toegankelijkheid. Het certificaat heeft een prominente plaats bij de ingang gekregen en werd woensdag 5 oktober onthuld door wethouder Irma van de Scheur.
Het keurmerk wordt toegekend door Ongehinderd, een organisatie die zich inzet voor een toegankelijker Nederland. Een keuringsdienst toetst locaties in opdracht van gemeenten en bedrijven. De getoetste bedrijven zijn terug te vinden in een app en een website, zodat iemand met een beperking kan zien welke locaties al dan niet toegankelijk zijn.

'Supertof!'

"De gemeente Berg en Dal ondersteunt dit natuurlijk van harte", aldus de wethouder. "Wij vinden dat iedereen er bij moet horen en dat iedereen mee moet kunnen doen. Iedereen kan nu terecht bij De Slenk en daar zijn wij natuurlijk hartstikke trots op. Dat deze vrijwilligers zoveel werk hebben verzet om dit voor elkaar te krijgen: Supertof!"

WMO adviesgroep

Bij de totstandkoming van de aanpassingen heeft het dorpshuis ook hulp en ondersteuning gehad van de Wmo-adviesgroep. "Een vrijwilligersgroep die altijd klaar staat voor mensen met beperkingen, jong en oud", zo vertelt Jos Leenders van deze adviesgroep. "Bij De Slenk hebben wij diverse dingen naar voren gebracht, onder andere over de automatische deuren, maar ook over de lift en het rolstoeltoilet, dat aan bepaalde afmetingen moet voldoen". Ook gaf de adviesgroep advies over aanpassingen buiten, zoals over de invalide-parkeerplaatsen en over hinderlijke stoepranden.