Docu-film 'Pegasus' te zien in het Heerenstraat Theater in Wageningen

Scene uit 'Pegasus', de documentaire
Scene uit 'Pegasus', de documentaire © PMH
EDE - Van donderdag 6 t/m dinsdag 11 oktober 2022 is de docu-film “Pegasus“ te zien in het Heerenstraat Theater in Wageningen. Bij de eerste vertoning, op donderdag 6 oktober, zal een korte introductie worden gegeven en is er na afloop gelegenheid om na te praten met filmmaker Herman Rolleman.
De film vertelt het verhaal van de grootste militaire vluchtoperatie, tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit door de Duitsers bezet gebied. Tijdens deze Operatie Pegasus 1 wisten 138 Britse militairen, waaronder ook enkele andere Geallieerden soldaten, op miraculeuze wijze vanaf de Veluwe te ontsnappen naar de zuidoever van de Rijn.
In deze documentaire komen Britse militairen en Nederlandse verzetsmensen aan het woord, die in oktober 1944 een hoofdrol hebben gespeeld bij deze legendarische actie. Zo vertellen de Engelse officieren Tony Hibbert en Digby Tatham Warter en de Lunterse verzetsman Herman van de Kaa hun bijzondere verhaal. Voor deze documentaire is gebruik gemaakt van nog nooit eerder getoond historisch filmmateriaal uit de regio rond de gemeente Ede.
Belangrijke kerngebeurtenissen zijn voor deze productie nagespeeld door acteurs.
De docu-film “Pegasus” is een productie van het militair-historisch en defensie internetkanaal The Pegasus Channel en kwam tot stand in nauwe samenwerking met het Platform Militaire Historie Ede en de inzet van veel vrijwilligers.

Speeltijden Herenstraat Theater:

Donderdag 6 okt. 19.10 uur, zaal 1 (speciale voorstelling)
Vrijdag 7 okt. 16.00 uur, zaal 1
Zaterdag 8 okt. 16.20 uur, zaal 1
Zondag 9 okt. 14.30 uur en 18.40 uur, zaal 1
Maandag 10 okt. 16.00 uur, zaal 1
Dinsdag 11 okt. 18.50 uur, zaal 1

Kaartverkoop: